ENTAC prolongeert winst in Topteamtoernooi


Na het geslaagde toernooi van vorig jaar organiseerde ttv Blauw Wit afgelopen zaterdag, voor de 2e keer, het Top Team Toernooi. Deelnemende verenigingen waren Blauw Wit (Almelo), Effekt ’74 (Wierden), de Trefhoek (Almelo), DTV ’84 (Dalfsen), Rijssen ‘gemengd’ en titelverdediger ENTAC (Enschede).

In 2 poules van 3 teams werden er voorrondes gespeeld en dit jaar ook weer in de vorm van het eredivisiesysteem. In poule A werd Blauw Wit overtuigend winnaar door de Trefhoek (Harry Wanschers, Menno Littel en Raymond Hendriks) en DTV ’84 (Rik Weijs, Jan Jaap Schipper en Lindsey Preuter) aan hun zegekar te binden. 

ENTAC (met ook Michel Offinga in de basis) werd winnaar in poule B door o.a. Effekt ’74 (Gert Jan Arends, Edward Hiddink en Peter Vrieling) met 5-1 te verslaan. In onze 2e wedstrijd werd ook gewonnen en ditmaal van het ‘gemengde’ team uit Rijssen. Door een week van tevoren afzeggen van DTS (Enschede) moest de organisatie nog alle zeilen bijzetten om uiteindelijk dit team op de been te kunnen brengen. Maar Frank Bruggeman (3e divisiespeler van LTTC de Toekomst Lochem, lid van Rijssen), Niels Otten (Rijssen), Rene vd Berg en Wouter Linthorst (beide Blauw Wit) verkochten hun huid duur en boekten een mooie overwinning op Effekt ’74. Ook tegen ENTAC werd hard gestreden en was er de verrassende ‘maar de nu dan eindelijk verdiende’ overwinning van Frank op ENTAC-kopman Thijs Smit. 

In de finale streden Thijs Smit, Tom Coenen en Arjan Schotmeijer net zoals vorig jaar tegen de mannen van Blauw Wit. Blauw Wit had alleen nu kopman Gerben Otten opnieuw opgesteld en kwamen Ronnie Gierveld en Jos Reuvekamp als nieuwe spelers achter de tafel.

ENTAC startte de finale furieus door overwinningen van Thijs tegen Jos. En Arjan won verrassend maar verdiend van Gerben. Toen Tom Ronnie met 3-1 versloeg stond er dus al een 3-0 voorsprong op papier. De strijd der kopmannen werd gewonnen door Thijs en mocht ENTAC wederom de wisselbeker en het prijzengeld in ontvangst nemen.

Doordat Tom in de al gestarte wedstrijd tegen Jos het onderspit moest delven kwam er uiteindelijk een 4-1 overwinning op papier te staan! 

Supporters Rene, Niek, Tess, Joost, Esther en Nikki nog bedankt voor de aanmoedigingen!

ENTAC 1 succes in de 2e divisie aankomend seizoen en op naar Hilversum 3 volgende week.

Klik hier voor de foto's

07 Sep 2014

Terug
Reactie van: Schotje (07 Sep 2014 03:12 pm)
Wat zou het heerlijk zijn als er in de reguliere competitie ook volgens het eredivisiesysteem gespeeld zou gaan worden!! En dan misschien alleen de dubbel er nog bij!
vrolijke groet, Arjan

Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


kbylxpuhzs
Neem over; de letter op plaats; negen, zeven en zeven