ENTAC 1 opent met verlies tegen Hilversum 3


Na de prachtige teamoverwinning van vorige week in het Top Team Toernooi ging ENTAC vandaag de strijd aan met een bijna geheel nieuwe team van Hilversum 3.

Voor beide teams is handhaving de doelstelling van dit seizoen, al kijken de jongelingen uit Hilversum al wel meer naar boven.


Frank vd Wurff (21) startte tegen Thijs Smit en vanaf het begin werd het meteen duidelijk dat de Enschedese kopman deze partij graag naar zich toe wilde trekken. Met 1-3 overwinning zette hij ENTAC op voorsprong.

Jeugdtalent Max Koopman (15!) verscheen tegen Arjan Schotmeijer (41!) achter de tafel. De kersverse Nederlands teamkampioen bij de jeugd wil graag met Hilversum hogerop en wil zich in de mediastad  verder ontwikkelen. Arjan had de vorm van vorige week uit Almelo nog redelijk vastgehouden en hard strijdend zette hij met een 1-3 overwinning ENTAC op 0-2.

Hilversumse kopman Arnoud Meijer kreeg Tom Coenen als eerste tegenover zich. Het werd een 3-1 overwinning voor Arnoud, maar Tom bleef in 4 games steeds erg dichtbij.

 

De dubbelwedstrijd van Frank/Arnoud tegen Thijs/Arjan werd goed tactisch binnengehaald door het Enschedese team (1-3); dus een flitsende start voor de EnschedeŽrs!

Maar na dit gezegd te hebben kwam er helaas de klad er in bij ENTAC.

Max kreeg vleugels tegen Thijs na een 0-2 achterstand en trakteerde de ENTAC-kopman alsnog op een 3-2 nederlaag. Frank versloeg Tom en nadat Arnoud met 3-1 gewonnen had van Arjan stond er ineens een 4-3 voorsprong voor Hilversum op papier. 

Toch haakte ENTAC nog even aan door de ijzersterke overwinning van Tom op Max (3-0). Max kreeg geen vat op het spel van Tom, ondanks dat hij hem door een erg korte service bijna geblesseerd had!

In de strijd der kopmannen versloeg Arnoud Thijs duidelijk en had Hilversum alvast een gelijkspel “in the pocket”

De laatste wedstrijd van Frank tegen Arjan werd een thriller. Arjan kreeg zelfs een matchpoint, maar kon ENTAC uiteindelijk geen gelijkspel bieden. Met 12-10 in de 5e game behaalde Frank met Hilversum een 6-4 overwinning. 

Op naar volgende week, de eerste thuiswedstrijd en wel tegen Scylla 3 uit Leiden.

En Marlies nog bedankt voor de support!

14 Sep 2014

Terug
Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


aDrJzFpIIt
Neem over; de letter op plaats; een, twee en drie