Eerste blijft is spoor koploper Bijmaat

2 Puntjes was de achterstand van ENTAC op Bijmaat en dus is er van alles mogelijk in deze poule. Toch blijft de ploeg van Huizen voor ons nog steeds de titelkandidaat in de tweede divisie poule B.


Bram van Sunder startte vandaag tegen Thijs Smit en deze wedstrijd is vooraf bekeken altijd erg spannend. Maar met een zeer sterke 0 - 3 overwinning zette Thijs de 0 - 1 voorsprong voor ENTAC op papier.

John van Spengen speelde zijn eerste wedstrijd tegen Arjan Schotmeijer. De wedstrijd werd een spannende en tot 7 - 7 in 5e game bleef het op en neer gaan. Arjan kon net niet de goede keuzes vasthouden en John maakte er 1-1 van.

Michel Laroo begon in de 3e partij van de dag tegen Tom Coenen. Tom zette een ijzersterke 1e game neer en nam een 0 - 1 voorsprong. Michel veranderde iets van tactiek en Tom kon niet meer schakelen. Met een 3 - 1 overwinning kwam Bijmaat op voorsprong.

De dubbel Sander/John tegen Thijs/Arjan eindigde in een sterk gefocuste 1 - 3 overwinning voor de Enschedese mannen (2 - 2)

Na “de thee” verschenen beide kopmannen achter de tafel. Weer een spannende pot van John, wat resulteerde in een 5e game tegen Thijs. Daar plaatste John direct een groot gat en leek gemakkelijk naar de overwinning te spurten. Van een 10 - 3 achterstand maakte Thijs er nog 10-9 van en dus leek een klein stuntje in de lucht te hangen. Toch had John de langste adem en overwon met 11 - 9.

Ook diezelfde uitslag in de 5e game behaalde hij tegen Tom in de 8e wedstrijd en zette daarmee met 3 persoonlijk zwaarbevochten overwinningen Bijmaat op een 5 - 3 voorsprong.

Tom vocht tegen (de-bijna-vader) Bram voor wat hij waard was, maar de ervaring van de Huizenaar deed hem de das om.

Thijs won in zijn laatste wedstrijd van Michel en bracht de remise weer dichterbij voor ENTAC.

Arjan had in de 7e partij van de dag gedegen gewonnen van Michel door volledig zijn rust te houden en gefocust te blijven voor een 0 - 3 overwinning.

Bij een 5 - 4 achterstand voor ENTAC maakte Arjan er in de laatste wedstrijd tegen Bram een mooie  5 - 5 van. Met sterk spel legde hij zijn wil op bij Bram en met een 0 - 3 overwinning nam ENTAC 5 punten mee terug naar Enschede; TOP!!!

Het is spannend in deze poule en het kan wederom nog alle kanten op.

Nu de focus voor ENTAC naar a.s. weekend voor de eerste ronde thuiswedstrijd in de Europese TT-Intercup tegen het Duitse MTV Brackel.

Nadien staat het volgende weekend de thuiswedstrijd tegen Hilversum 3 op het programma.

Voor 18 en 25 oktober a.s. ; kom naar ENTAC kijken aan de Varviksweg te Enschede.

13 Oct 2014

Terug
Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


aUkfUTKMiM
Neem over; de letter op plaats; een, vijf en zes