ENTAC 1 HAALT UIT TEGEN HILVERSUM 3


Voorgaand aan deze wedstrijd stond Hilversum 3 maar 4 punten achter op ENTAC en de eerste wedstrijd van het seizoen werd een 6-4 overwinning voor het team uit de mediastad. Dus werd het een belangrijke wedstrijd voor beide teams.


Arjan Schotmeijer startte wederom tegen 15-jarig talent Max Koopman. Dezelfde strategie als in Hilversum werd toegepast; goed de druk er op houden en met veel eigen aanvalsspel werd er een 3-0 overwinning geboekt.

Direct in de 2e wedstrijd was er de kopmannenstrijd; Thijs Smit tegen Arnoud Meijer. De Friese Hilversummer startte furieus en nam met geweldig verdedigend, maar vooral aanvallend spel een 3-9 voorsprong. Thijs trok zich ook op aan dit geweldige niveau en kwam langzaam dichterbij; helaas toch nog net een 9-11 overwinning in de eerste game voor Arnoud.

Thijs hield in de volgende 3 games het hoge niveau vast en bleef met 3-1 Arnoud net steeds een stapje voor. Daarmee had Thijs zijn eerste revanchepartij gewonnen t.o.v. de wedstrijd in Hilversum.

Tom Coenen had in zijn eerste wedstrijd ook de kans om revanche te nemen en wel tegen Frank vd Wurff. Tom had het niveau van vorige week in de InterCup goed vastgehouden en zette Frank volledig vast. Game 2 en 3 waren spannend, maar Tom zette zelfverzekerd een 3-0 overwinning op papier en daarmee ook een 3-0 voorsprong voor ENTAC.

 

Maar ENTAC moest gefocust blijven; in Hilversum namen ze ook een voorsprong (1-3), maar dat resulteerde uiteindelijk nog in een nederlaag.

De dubbel Thijs/Arjan tegen Frank/Arnoud was weer een ouderwets teamdubbel; Arjan was er anderhalve game niet helemaal bij, wat resulteerde in een bijna 0-2 achterstand. Thijs trok ‘m mee en daarmee ook in gamestanden 1-1. In de 3e game waren de rollen omgedraaid en was het Arjan die Thijs op sleeptouw nam. Schitterend teamwork wat een mooie 3-1 overwinning opleverde.

Na de dubbel de 2e revanchepartij voor Thijs, nu tegen Max. Met goed gefocust spel kreeg Max geen enkele kans om in zijn spel te komen en Thijs stoomde door naar een 3-0 overwinning en zette ENTAC op 5-0. ENTAC had nu al een puntje meer dan de heenwedstrijd.

Arjan had tegen Frank een vreselijke valse start; de focus was volledig weg, veel negatieve energie en keek daarom tegen een 0-2 achterstand aan. Ook nu kwam er teamwork aan te pas en dat hielp Arjan prima. Door positief de wedstrijd te benaderen sleepte hij er een 3-2 overwinning uit en was de weg naar een grote overwinning ingeslagen.

Tom begon daarom ook onwijs goed tegen Arnoud en nam een 2-0 voorsprong. Die wedstrijd kon Arnoud nog net doen kantelen en zette daarmee het eerste en enige punt voor Hilversum op papier. Want Thijs, Tom en Arjan wonnen alle drie hun laatste wedstrijd en was die van Arjan tegen Arnoud nog wel het meest verrassend.

Met een schitterende 9-1 overwinning is er nu echt wel afstand genomen van de degradatieplaats en lopen we zelfs een puntje in op koploper Bijmaat. Zij wonnen met 8-2 tegen een gehavend Spirit en dus is het voor ENTAC onwijs leuk om mee te doen om de bovenste plaatsen. Waar gaat dit eindigen!!??

Supporters van ENTAC bedankt wederom voor de support; het was weer gezellig druk aan de Varviksweg!

26 Oct 2014

Terug
Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


0BeThCXHvb
Neem over; de letter op plaats; zeven, vier en zeven