Thijs Smit wint handicaptoernooi 2014

Met maar 14 deelnemers ging, afgelopen zaterdag, het Handicaptoernooi van start. De deelnemers vonden het niet heel erg dat er weinig deelnemers waren. Zij speelden over de hele middag in ieder geval zes wedstrijden omdat er twee zevenkampen waren gevormd.
Toch is het voor zo'n grote vereniging een te laag aantal.Poule A bestond uit Thijs Smit, Nikki Broekhuizen, Esther van de Heuvel, Sjoerd Schutten, Tim van de Bovenkamp, Dennis Ticheler en Paul van Delden.
Na alle gespeelde wedstrijden bleek dat Sjoerd, Dennis en Thijs op een gelijk aantal winstpartijen uitkwamen. Sjoerd won van Thijs, Thijs won van Dennis en Dennis won van Sjoerd. Het gamegemiddelde was echter in het voordeel van Thijs en Dennis waardoor zij doorgingen naar de halve finale.

Poule B bestond uit Jan Roeloffzen, Tom Coenen, Steven Gies, Remon Kano, Freek Borgman, Arjan ter Riet en Simon Kollen.
In deze poule was de uitslag duidelijker. Arjan ter Riet wist namelijk al zijn partijen winnend af te sluiten en plaatste zich daarmee als eerste in de poule. Freek Borgman moest alleen zijn meerdere erkennen in Arjan en werd tweede in de poule.

In de halve finale wist Thijs Smit met 2-0 van Freek Borgman te winnen. Thijs begon op -6 en Freek op 4, maar Thijs toch te winnen.
De andere halve finale ging tussen Arjan ter Riet en Dennis Ticheler. Deze wedstrijd begon met een 0-0 beginstand. Voorsprongen in de eerste en tweede game waren niet aan Arjan besteed en met 2-0 bereikte ook Dennis de finale.

De finale tussen Dennis en Thijs begon met een beginstand van 8 punten voor Dennis en -6 voor Thijs. Dennis had zijn tactiek overduidelijk gewijzigd ten opzichte van de partij tussen beiden in de poule. Met 21-9 ging de eerste game naar Dennis. Thijs wijzigde vervolgens weer zijn tactiek waardoor er een tactisch steekspel ontstond. De tweede game ging met 21-17 naar Thijs. Ook de derde game ging naar Thijs. Ditmaal met 21-15. Thijs wist zodoende voor de tiende maal het Handicaptoernooi te winnen. Dit jaar echter met een nog grotere achterstand, Thijs begon tegen iedereen namelijk met een -6 achterstand. Iets wat in vorige jaren nog niet het geval was.

Het Handicaptoernooi werd afgesloten met een BBQ georganiseerd door de activiteitencommissie. Ondanks het slechte weer was ook de BBQ ook weer geslaagd.

Volgend jaar zal het Handicaptoernooi weer rond de oprichtingsdatum gehouden worden. De ENTAC open gaat namelijk naar januari.


25 Aug 2014

Terug
Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


rtPFzz0vvS
Neem over; de letter op plaats; vijf, drie en twee