Entac doet weer volop mee in titelstrijd


ENTAC en Spirit traden dit keer beide in de sterkste opstelling aan; dus kopman Thijs Smit en kopvrouw Rianne van Duin deden allebei mee.


Arjan Schotmeijer begon de eerste wedstrijd tegen Rogier Wijker. Waar het in Oudkarspel nog een gemakkelijke overwinning voor Arjan was, was dat dit keer niet het geval. Rogier legde veel gevoel in zijn spel en won terecht de eerste game. Maar door meer initiatief in zijn spel te leggen kwam Arjan met 2-1 voor in games en stoomde door naar 3 matchpoints (10-7). Rogier bleef knokken en sleepte er toch een 10-12 gamewinst en zo kwam de 5e game. Arjan kwam deze tegenslag niet meer te boven en verloor de 5e kansloos (0-1).

Thijs Smit startte tegen Martijn Weijers en hij liet direct weer sterk niveau zien. Alleen de 2e game was spannend, maar met een duidelijke 3-0 overwinning zette Thijs beide teams weer op gelijke hoogte.

Tom Coenen kwam als eerste Rianne van Duin tegen. De Oudkarspelse zit bij de Nederlandse damesselectie en heeft in september nog de EK gespeeld in Lissabon. Rianne heeft een stabiele basis en liet dat zien tegen Tom. Maar de ENTACCER kon daarentegen goed zijn eigen spel spelen en bleef lang prima bij. Helaas werd er wel in 4 spannende games verloren (1-2)

Tegen Spirit had ENTAC in deze competitie de enige dubbel tot nu toe verloren en dus was er wel een revanchegevoel. De dubbel Thijs/Arjan tegen Rogier/Martijn werd er een onwijs spannende en de Enschedese mannen trokken met 14-12 net aan het langste eind.

Door een 3-1 overwinning van Thijs op Rogier kwam ENTAC voor het eerst deze dag op voorsprong.

En deze werd ook niet meer weggegeven;

4-2; door hard vechten en vasthouden in eigen kunnen, won Arjan in een uiterst spannende pot (5e game 12-10) van Rianne.

5-2; Tom bleef knokken en dat resulteerde in een duidelijke 3-0 overwinning op Martijn.

6-2; in ‘de kopman-/vrouw’strijd was Thijs vooral in game 2 en 3 heer en meester tegen Rianne. Door hoog niveau op tafel te leggen kwam Rianne er niet meer aan te pas.

7-2; ENTAC leek door te stomen en Tom kwam gemakkelijk op een 2-0 voorsprong. Maar Rogier gaf wederom niet op en knokte zich terug naar 2-2. Maar Tom liet zich in game 5 niet de kaas van zijn brood eten en won uiteindelijk toch nog; KLASSE!

8-2; de laatste wedstrijd van vandaag werd wederom een 5e game. De eerste 4 games tussen Arjan en Martijn waren uiterst spannend, maar in die laatste was het vuur gedoofd bij de speler van Spirit en zette Arjan een ‘grootse’ overwinning neer voor ENTAC.

Een zwaar bevochten overwinning voor de mannen uit Enschede, maar hebben hun teamkracht vast kunnen houden en daarom nog steeds in race voor het kampioenschap!

Ook was de kantine weer gezellig vol met supporters en dat wordt zeer gewaardeerd door de mannen van ENTAC 1.

Nu een weekje vrij en dan de 22e november op naar FVT Rotterdam. En dan een weekje later de laatste de laatste thuiswedstrijd ENTAC 1 vs. Bijmaat 1.

10 Nov 2014

Terug
Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


CkuPBBBIxP
Neem over; de letter op plaats; een, drie en acht