ENTAC verliest van hekkensluiter FVT.


En wederom was het vandaag een finaledag voor de Enschedese mannen om nog mee te blijven kunnen doen om het kampioenschap in de 2e divisie poule B.

In Rotterdam werd er tegen gestreden tegen hekkensluiter FVT 2 die vandaag speelde met Jacintha en Sanne de Hoop en Stephan Tromer.

Thijs Smit startte tegen Stephan en kwam als een diesel op gang. Toen eenmaal de 2e en 3e game met uiterste krachtsinspanning binnen waren gehaald, werd de 4e game met een sterke 6-11 gewonnen (0-1)

Arjan Schotmeijer mocht als eerste tegen Jacintha. Daar waar het in Enschede nog een  nipte overwinning werd voor Arjan, spurtte hij hier met sterk spel door naar een 0-3 overwinning (0-2)

Tom Coenen kwam voor ons nieuweling Sanne de Hoop tegen. Tom bleek direct zijn eigen goede spel op tafel te kunnen leggen en kwam sterk uit de startblokken met een 5-11 gamewinst. Maar in dit geval bleek Sanne ook een dieseltje te zijn en kwam terug in de wedstrijd. Tom en Sanne bleven de gehele wedstrijd qua niveau dicht bij elkaar; alleen Sanne trok met 11-8 in de 5e aan het langste eind (1-2)

De dubbel Thijs/Arjan kwam tegen het FVTdubbel Sanne/Jacintha geen moment in de wedstrijd. Ondanks twee spannende games (18-16/15-13) verloren de mannen uit Enschede voor hun gevoel kansloos met 3-0 (2-2)

En FVT had dus de stand weer gelijk getrokken en die lijn trokken ze door naar een 4-2 voorsprong; Thijs kwam totaal niet in zijn spel tegen Jacintha (3-1) en Tom kwam een sterk spelende Stephan tegen(3-0)

Arjan kon gelukkig voor ENTAC de dadendrang van FVT even weer doorbreken door Sanne met 1-3 te verslaan.

In de zevende partij van de dag kon Tom het net niet bolwerken tegen Jacintha en verloor de 5e game met 14-12. Daarna wist Thijs met een sterke mentale wil Sanne te verslaan en werd de stand op 5-4 gebracht.

Helaas voor ENTAC kon Arjan de 0-2 voorsprong in games tegen Stephan niet vasthouden en kon FVT zo hun 2e seizoensoverwinning bijschrijven.

ENTAC heeft helaas een gaatje moeten laten naar concurrent Bijmaat; zij wonnen van nummer 2 in de poule Scylla 3. En zo zal ENTAC volgende week een 7-3 overwinning moeten boeken tegen Bijmaat om alsnog kampioen te kunnen worden, maar is dan natuurlijk ook nog afhankelijk zijn van de uitslag van Spirit vs. Scylla.

“Het zal een zware kluif worden!!”

Om met mooi nieuws te eindigen; ENTAC zal volgend seizoen met 2 teams op landelijk niveau uitkomen.

ENTAC 2 met Rene Ticheler, Mark van Stralen, Joost Geesing en Jerfey Schmitz werden terecht kampioen in de Hoofdklasse afdeling Oost  en zal in de voorjaarscompetitie van 2015 op 3e divisie gaan acteren.

24 Nov 2014

Terug
Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


ZutRHctXNY
Neem over; de letter op plaats; drie, zeven en negen