AgendaBardienstrooster                                                       Laatste nieuws      Twitter   Lid worden?

 
 
                                                                                                                                                                                     
Het laatste nieuws:
 
ENTAC 1 bereikt nette 3e plaats bij terugkeer in 2e divisie
 
Afgelopen zaterdag vond alweer de laatste wedstrijd van het voorjaarsseizoen plaats in de 2e divisie poule B. In de eerste helft van het seizoen wist promovendus ENTAC al op verrassende wijze de vierde plaats te bemachtigen, maar de afstand tot degradatie bleef klein. Het doel was dan ook om de voorsprong op de nummers vijf (Swift) en zes (Disnierats) te bewaren, en het liefst zelfs uit te breiden. En dat lukte: In eigen huis werd afgerekend met de directe concurrenten (8-5 tegen Swift, 9-4 tegen Alexandria en 7-6 tegen Disnierats). Uit werd nipt verloren van titelfavoriet Gorkum (7-6) en ook de laatste uitwedstrijd tegen FTTC ging met minimaal verschil verloren (7-6).

ENTAC wist daardoor zelfs op te klimmen naar de derde plaats en kan zeer tevreden terugblikken op de terugkeer in de 2e divisie. Uiteindelijk werden maar liefst 7 van de 10 wedstrijden gewonnen.

Eindstand:
Gorkum 1 - 81
FTTC 1 - 73
ENTAC 1 - 69
Alexandria '66 2 - 65
Swift (D) 1 - 57
Disnierats 1 - 45
Reacties (0)

Voorzitterswissel en huldigingen op ALV van ENTAC
 
Afgelopen dinsdag vond de jaarlijkse ALV plaats in de kantine van ENTAC. Uiteraard werd daar het verenigingsjaar 2023 besproken, maar ook werden er een aantal leden gehuldigd!

Tom Coenen trad af na 10 jaar als bestuurslid (waarvan de laatste 6 jaar als voorzitter). Tom werd hartelijk bedankt voor zijn vele jaren als vrijwilliger en daarnaast benoemd tot Lid van Verdienste! Tom geeft het stokje door aan Joël Kruit, die binnen het bestuur doorschuift.

Opnieuw twee jubilarissen dit jaar! Cyril Loohuis is al 40 jaar lid van ENTAC. Ineke Muijser zelfs al 60 jaar. Beiden werden gehuldigd en bedankt voor hun vele jaren als actief lid van de vereniging.

Thijs Smit werd benoemd tot Entaccer van het jaar. Hij heeft zich eigenlijk al vele jaren als vrijwilliger ingezet voor de vereniging, maar zelfs nu hij wat minder aanwezig is, blijft hij actief in onder andere de organisatie van interne toernooien.

Tenslotte werden er nog sportieve successen gevierd: Team 1 wist afgelopen seizoen kampioen te worden in de 3e divisie, en Tom Coenen wist in datzelfde seizoen de ClaMiBu-bokaal te bemachtigen door het hoogste winstpercentage te behalen. Speciaal was dat deze bokaal nu voor het 25e jaar uitgereikt werd. De drie oprichters (Erik Claus, Gerard Michorius en Wilko Busschers) werden daarvoor hartelijk bedankt.
Reacties (0)

ENTAC 1 ondanks 4x winst in strijd om handhaving
 
Na het kampioenschap van afgelopen seizoen mag ENTAC het dit voorjaar weer eens in de 2e divisie proberen. Een flinke uitdaging, want wie op voorhand naar de teamratings van 2e divisie poule B keek, had ENTAC al snel op plaats 6 voorspeld.

ENTAC maakte echter een vliegende start en wist tegen de verwachtingen in zowel de eerste wedstrijd (6-7, uit tegen Swift 1) als de tweede wedstrijd (7-6, thuis tegen Gorkum 1) te winnen. Drijvende kracht was Eligius, die al zijn enkels en dubbels won. Freek, René en Tom wisten de resterende punten te pakken.

Daarna werd ENTAC weer even met beide benen op de grond gezet: In Rotterdam werd met 11-2 verloren van koploper Alexandria 2. Alleen Tom kon met minimaal verschil twee punten veilig stellen.

In wedstrijd vier en vijf kwam ENTAC echter weer op dreef. Uit in Hoorn werd met 4-9 gewonnen van hekkensluiter Disnierats 1. Afgelopen weekend werd ook FTTC 1 uit Franeker met 8-5 verslagen. Ditmaal was Tom de man die al zijn enkels en dubbels won. De resterende punten werden netjes verdeeld onder de rest van het team: Steven, Eligius, Joost, René en Freek.

Ondanks dat vier van de vijf wedstrijden gewonnen werden, ligt degradatie op de loer. ENTAC staat op een gedeelde vierde plaats samen met Swift 1, waar volgende zaterdag thuis tegen gespeeld zal worden. In de strijd om handhaving is dit dan ook een zeer belangrijke wedstrijd.

Stand halverwege het seizoen:
Gorkum 1 - 41
Alexandria 2 - 37
FTTC 1 - 36
ENTAC 1 - 33
Swift 1 - 33
Disnierats 1 - 15
Reacties (1)

Eligius Klarenbeek clubkampioen 2024
 
Afgelopen zaterdag vonden de jaarlijkse clubkampioenschappen plaats. Aan het eind van een lange en sportieve dag wist Eligius Klarenbeek voor het eerst de titel te bemachtigen door in de finale met 4-2 te winnen van Arjan Schotmeijer. Eerder op de dag wist Eligius ook al de winst in het dubbelspel te pakken (met Freek Borgman) en het klassetoernooi. Het mix-dubbeltoernooi werd gewonnen door Romy Roelfsema en Elmar Blume.

Voor een compleet overzicht van de winnaars, zie hieronder.
Reacties (0)

ENTAC promoveert naar 2e divisie en zoekt versterking
 
Afgelopen zaterdag vond een uiterst spannende ontknoping plaats in de 3e divisie poule B. Nadat ENTAC 1 in het voorjaar het kampioenschap op een haar na miste, wist het team zich dit najaar alsnog naar het kampioenschap te vechten. Thuis tegen de Brug 1 lukte het ENTAC om een 2-5 achterstand om te zetten in een 8-5 overwinning. Daarmee eindigde het team vlak boven concurrent Swift 2. Na een afwezigheid van drie seizoenen zal ENTAC komend voorjaar weer in de 2e divisie uitkomen. 

Het seizoen verliep echter niet eenvoudig. Mede door de invoering van het 4-tegen-4-systeem werden maar liefst 8 van de 10 wedstrijden incompleet of met invallers gespeeld. ENTAC is dan ook op zoek naar versterking voor komend seizoen. De vaste kern van het team bestaat momenteel uit Eligius Klarenbeek, Tom Coenen en Steven Gies. Joost Geesing, René Ticheler en Arjan Schotmeijer vullen het team aan maar kunnen beperkt spelen. Heb je interesse? Neem dan contact op met secretaris@entac.nl.
Reacties (4)

19 Nov 2023:ENTAC 1 nadert spannende ontknoping in 3e divisie (1)
05 Nov 2023:ENTAC 1 terug aan kop in 3e divisie (0)
29 Oct 2023:Nathalie wint Entac Hartenjagen (0)
08 Oct 2023:ENTAC 1: Winst in Groningen maar hard onderuit in Apeldoorn (0)
24 Sep 2023:ENTAC 1 pakt koppositie in 3e divisie (0)
18 Sep 2023:ENTAC 1 opent seizoen met nipte overwinning in Deventer (0)
10 Sep 2023:Bas Pasman in Per Seconde Wijzer (0)
30 Aug 2023:Top-Teamtoernooi bij Blauw-Wit (Almelo) (0)
09 Jul 2023:Zomervakantie bij ENTAC (0)
03 Jun 2023:Freek Borgman wint Handicaptoernooi 2023 (0)
17 May 2023:Nieuwe datum Algemene Ledenvergadering: 6 juni (0)
03 May 2023:ENTAC begint met twee teams aan bekercompetitie (0)
26 Apr 2023:Geen training op dinsdag 2 mei (0)
26 Apr 2023:Kampioenschap voor teams 5, 6 en 7 (0)
09 Mar 2023:Algemene ledenvergadering: UITGESTELD (0)
05 Mar 2023:Tussenstand ClaMiBu-bokaal (0)


meer...