Competitie informatie

Per jaar worden er 2 competities door de afdeling Oost van de NTTB georganiseerd. De voorjaarscompetitie begint eind januari en eindigt eind april. De najaarscompetitie begint in september en loopt tot begin december.


Bij de senioren in de afdeling Oost worden alle competitiewedstrijden gespeeld op doordeweekse avonden. Uitzonderingen zijn wedstrijden in de twee hoogste klassen van de afdeling. Deze kunnen / mogen eventueel ook op de zaterdag worden gespeeld.

De senioren in de landelijke competitie, waarin ook ons eerste team uitkomt, worden altijd op zaterdag gespeeld. Ook wedstrijden van de jeugd worden altijd op de zaterdag gespeeld.

 

Een competitiewedstrijd wordt door teams van 3 personen gespeeld. Een wedstrijd gaat om 3 gewonnen games (tot 11 punten). Alle spelers spelen 1 keer tegen elkaar. In de hogere klassen wordt ook een dubbel gespeeld. In totaal kun je zo als team 9 of 10 punten per wedstrijd winnen.

In een competitie heb je normaliter 6 teams in een poule. Tegen elk team speel je eenmaal uit en eenmaal thuis. Na elke competitie worden alle teams door het bestuur opnieuw ingedeeld naar sterkte en mogelijkheden.

 

Binnen ENTAC zijn Arjan Schotmeijer en Martin van Honk de competitieleiders voor resp. de senioren en de jeugd. De competitieleiders zijn de contactpersonen tussen de Afdeling Oost (ACL/RCL) en ENTAC.

 

Voor team/persoonlijke resultaten zie TTapp. Deze staan ook op de websites van de NTTB:

Website NTTB-Oost

Website NTTB (landelijk)

NTTB Competitiereglement 

NTTB Elo ratinglijst