ENTAC Open 2013

 Foto's
 
UITSLAGEN ENTAC open 2013 (enkel) 

UITSLAGEN ENTAC open 2013 (dubbel)

Khalil Sayed wint ENTAC open 2013

Afgelopen zaterdag (1 juni 2013) werd in de Enschedese Pathmoshal de 2e editie van het ENTAC open gehouden.
Khalil Sayed van DTS, uit Enschede, werd aan het eind van de dag als winnaar gekroond.

Met circa 40 deelnemers in totaal meer dan vorig jaar ging de ENTAC Open met 120 deelnemers om 10.00 uur van start.
In vrijwel alle poules werd er een vijfkamp gespeeld en bij menig poule was er aan het eind van de wedstrijd een telling nodig om te bepalen wie er door mochten naar de volgende ronde.
Vele verrassingen waren meteen al te noteren en bij enkele poules werden er zelfs alleen maar vijfsetters gespeeld.
Nadat de voorronde van de enkel voorbij was werd het tijd voor de dubbel.
D.m.v. loting waren er leuke dubbels ontstaan.
Vooral voor de spelers met een lagere licentie was het goed om een kans te hebben en zelfs te winnen van spelers met een hogere licentie. Nadat ook deze driekamp afgelopen was werd het tijd voor de fase waarin het knock-out systeem in werking ging treden.


Bij het dubbel pakken we de draad op bij de ¼ finale partijen:
Saskia Evers (ENTAC) dubbelde samen met Klaas de Jong die helemaal uit Dokkum was gekomen en dit dubbel kwam ver, maar delfde het onderspit tegen Ralph Trip (Kampenion) en Patrick Brouwer (Westfalia Epe).
Een ander mix-dubbel Sanne Ebbing (DTK ’70) en Tom Dijkhuis (HATAC) moesten hier hun meerdere erkennen in Marco Weusthof (Vitesse’35) en Aschwin Huiskes (Effekt ’74).
Martin van Honk (ENTAC) trad samen aan met Ton Ringenier (Kampenion), ook hier spanning volop en een vreemd wedstrijdverloop, maar George Oudt (De Toekomst) en Gerard Palland (Kampenion) gingen er met de winst vandoor.
In de laatste kwartfinale stond het damesdubbel Fiori Brockhuis (Twekkelerveld) / Tineke Buijtendijk (VTV) tegenover het mannendubbel Evert de Vos (DTS) / Duco Lieste(TTV Hilversum). De dames verloren uiteindelijk in de vijfde game ver boven de 10.


De halve finales werden gewonnen door Marco Weusthof / Aschwin Huiskes dat het dubbel Ralph Trip / Patrick Brouwer terug wees en door Evert de Vos / Duco Lieste dat het dubbel George Oudt / Gerard Palland terug wees.

De finale werd bloedstollend spannend. Nadat Huiskes nog kramp had op 7-7 in de vijfde game wonnen Huiskes en Weusthof toch met minimaal verschil en mochten zij zich dubbelkampioen van de ENTAC Open noemen.

Hier pakken we draad op bij de 8e finale partijen en deze waren als volgt:
Michael Merkler (Westfalia Epe)  - Arjan Schotmeijer (ENTAC): De speler uit Duitsland wist met 3-2 titelverdediger Schotmeijer te kloppen.
Thomas Benen (TTC Munster) - Michel Offringa (ENTAC): Ook voor Entaccer van Offringa viel hier het doek, later bleek dat dit geen schande was.
Yannick Voss (TTC Munster) - Steven Gies (ENTAC): Ook hier helaas een nederlaag voor Entaccer Gies, al was het wel 11-9 in de vijfde game.
Jan Giebel - Patrick Brouwer: Een Duits onderonsje waarbij Giebel van TTC Munster wist te winnen van Patrick Brouwer van Westfalia Epe.
Victor Rech (TTC Munster) - Ralph Trip: Hier dan eindelijk de overwinning voor de Nederlander afkomstig van Kampenion uit Kampen.
Jerfy Schmitz (ENTAC) - Aschwin Huiskes: Aschwin Huiskes van Effekt’74 wist door zeer goed te spelen de verliezend finalist van vorig jaar Schmitz  te kloppen.
Silvio Nagel (TTC Munster) - Koen Molewijk: De eerste verliespartij van Molewijk van Torenstad uit Zuphen werd meteen fataal.
Andreas Koch (TTC Munster) - Khalil Sayed (DTS): Een kraker was deze partij zeker. Met 11-8 wist DTS-er Sayed Koch uit te schakelen.

Balans 5 Duitsers en 3 Nederlanders in de kwartfinale
De ¼ finale partijen gingen als volgt:
Thomas Benen wist in de kwartfinale te winnen van de lastig spelende Michael Merkler.
Jan Giebel wist in een clubonderonsje te winnen van Yannick Voss.
Aschwin Huiskes versloeg Ralph Trip
Sayed won wederom in een vijfsetter, maar nu van Silvio Nagel.

De organisatie hoopte op een Duitsland - Nederland finale en door de halve finale partijen in kaart te brengen werd daar al duidelijk dat dit doel bereikt was.
Er stond namelijk een Duitse halve finale en een Nederlandse halve finale op het programma.

Het spelniveau ging zienderwijs omhoog. De eerste halve finale leek een duidelijke prooi te worden voor Benen.
Hij nam een 2-0 voorsprong, maar Giebel kwam terug.
Thomas wist de derde set te winnen en kwam in de vierde op een grote voorsprong, maar wist deze niet uit te bouwen tot gamewinst.
Daarmee was de eerste halve finalist bekend.
De andere partij begon met een zelfde beeld.
Sayed wist op 2-0 te komen door Huiskes, maar toen besloot coach Meulenbeld zich in de strijd te mengen.
Door tactische omzettingen kwam Huiskes terug tot 2-2.
Sayed ging echter toch onverstoorbaar door en wist wederom in vijf sets te winnen en haalde hiermee zijn finaleplek.

De finale was er 1 om in te lijsten. Spanning volop en doordat het een Nederland - Duitsland finale waren er duidelijk twee kampen die op sportieve wijze hun landgenoten steunden.
Waar Khalil Sayed de 2-0 voorsprong nam in de finale leek het snel beslist, maar de Duitser liet zien waar die vandaan komt en knokte zich terug in de wedstrijd. Sayed had zelfs in de vierde game een matchpoint, maar Thomas Benen werkte deze weg. Sayed die de finale begon met een 3-0 voorsprong moest in de vijfde game toezien hoe Benen al snel gelijk kwam (4-4). Toch was het Sayed die met de winst aan de haal ging en daarmee de winnaar werd van de ENTAC Open 2013.

Deelnemers en organisatie: BEDANKT !!!