ENTAC Open 2014

Werkblad Dubbel

Werkblad EnkelENTAC Open 2014

Zaterdag 14 juni 2014 was de dag waarop voor de derde maal de Entac Open plaatsvond.
Met wederom meer dan 100 deelnemers was de Pathmoshal weer goed gevuld.
Het unieke concept zorgde ook vandaag weer voor ontzettend veel spannende partijen. Dat het handicapsysteem goed in elkaar zat was duidelijk, want in totaal zijn er meer 5 setters gespeeld dan dat er 3 setters gespeeld zijn.
Het enige nadeel hiervan was dat het toernooi in totaal iets meer dan een uur uitliep, maar door de vele spannende partijen en mooie rally’s kon iedereen hier wel vrede mee hebben.

Waar de enkel al startte om 10 uur werd ’s middags de dubbel gestart. Hier werd gespeeld in een poule van 3 of 4. Dubbelpartners zijn door loting aan elkaar gekoppeld dus vooraf is het altijd de vraag met wie je dubbelt. Hierdoor moeten spelers zich heel snel aanpassen aan elkaars spel en is het belangrijk om vooraf meteen af te stemmen wat de tactiek zal zijn.
In de poule werden al schitterende partijen gespeeld, maar dit was in de vervolgronde nog meer het geval. Vanaf de halve finale was het opvallend om te zien dat alle spelers van een verschillende club lid zijn, daardoor was er veel interesse ook bij de supporters bij de dubbels.
De eerste halve finale werd gespeeld door Jerfy Schmitz (ENTAC) / Jan Willem Kokhuis (Twekkelerveld) – Harm Rekers (TT Zwolle) / Cedric van Wessel (Thibats). Met 3-1 was het dup Schmitz/Kokhuis te sterk.
De andere halve finale werd gespeeld door Linda Stolk (De Brug) / Mirko Meulenbeld (Effekt ’74) – Nick Papenborg (Hatac) / Thomas Benen (TTC Munster). Hier was het duo Papenborg / Benen met 3-1 te sterk.
Een schitterende en spannende finale volgde waarin het duo Papenborg / Benen net iets sterker was door de beslissende vijfde set met 11-9 winnend af te sluiten.

Ook in de enkel was er spanning volop aanwezig. Wederom werden alle deelnemers willekeurig geloot en is er geen sprake van een plaatsingssysteem. In de vijfkampen gingen telkens twee spelers door. Na de poulefase volgden ook hier mooie partijen.
De draad wordt opgepakt bij de kwartfinales. Acht spelers allemaal uitkomend voor een andere club.

De eerste kwartfinale ging tussen Derek Rodink (Thibats) en Jerfy Schmitz (ENTAC). Als winnaar uit de bus kwam verdediger Rodink die met 3-0 Schmitz uitschakelde.
De tweede kwartfinale ging tussen Sebastian Wellner (TTC Munster) en Bart van der Zanden (Trias). Met 3-2 wist van der Zanden de laatste overgebleven Duitse deelnemer uit te schakelen.
De derde kwartfinale ging tussen Edwin Tiele (De Veluwe) en George Oudt (De Toekomst). Tiele wist hier met 3-1 Oudt te verslaan.
De vierde kwartfinale ging tussen Harm Rekers (TT Zwolle) en Aschwin Huiskes (Effekt ’74). Met een duidelijke 3-0 wist Rekers hier te winnen.

Halve finales die vervolgens op het programma stonden waren die tussen Rodink en van der Zanden. Een bloedstollende partij met aanvaller van der Zanden tegen verdediger Rodink. Over de gehele vijf sets werd deze partij gespeeld en wederom werd er met minimaal verschil gewonnen (11-9 vijde set).
De andere halve finale tussen Rekers en Tiele ging ook over de volle vijf sets. Tiele die moest beginnen met een 7-0 achterstand elke set wist toch te winnen. Met 12-10 in de vijfde set bereikte hij ook de finale.

De finale van de ENTAC Open 2014 ging dus tussen Bart van der Zanden (Trias) en Edwin Tiele (De Veluwe). Hier was van der Zanden met 3-0 de sterkere. Van der Zanden is hiermee na Arjan Schotmeijer (ENTAC) en Khalil Sayed (DTS) de derde winnaar.

ENTAC gaat zeker door met dit unieke toernooi en hopen volgend jaar nog op meer deelnemers.

Winnaar ENTAC Open 2014 – Bart van der Zanden (Trias)