ENTAC 1 speelt dubbel weekend
Het eerste team van ENTAC speelde in de afgelopen week 2 wedstrijden.

Vrijdagavond stonden de mannen van ENTAC tegenover Klimaatgroep Stars 2 uit Middelstum. Het gehele seizoen spelen de Groningers niet op volle sterkte en dat was deze avond ook weer het geval. 

Thijs Smit, Tom Coenen en Arjan Schotmeijer speelden tegen Thomas Kuijer, Jan Thews en invaller Johan de Hek.

Op een gezellige maar drukke avond aan de Varviksweg speelden de 2 teams 5-5 en was ENTAC daar eigenlijk best tevreden mee.

Thijs en Tom behaalden beiden 2 overwinningen op Thomas en Johan. Arjan droeg een klein steentje bij door Johan aan zijn zegekar te binden.

Aan de kant van Klimaatgroep Stars was de sterke Jan Thews de grote man met 3 overwinningen en was ook doorslaggevend in het winnende dubbel. Thomas voegde daar ook nog een puntje aan toe door Arjan in de 1e wedstrijd vd avond te verslaan.

Doordat ENTAC 5 punten behaalde, betekende dat ze doorschoven naar de 2e plek en dat Hercules op zaterdag nog 1 puntje nodig had om in Enschede het kampioenschap te vieren.

Op de bekende zaterdagmiddag speelden Thijs, Tom en Arjan tegen Herm Aalders, Gerko Wiemer en Jelle Bosman. Sterke 2e kopman Jurgen Pastoors was buiten de basis gelaten, maar nam de coaching wel op zich vanmiddag.

Arjan startte tegen Herm en voerde tactisch en geduldig erg goed het spelletje uit tegen de verdediger en won verdiend met 3-1.

Thijs zette ENTAC zelfs op een 2-0 voorsprong door gedecideerd Gerko te verslaan.

In de derde wedstrijd van de dag was daar dan eindelijk het kampioenschap voor Hercules; Tom ging strijdend ten onder tegen Jelle (1-2)

Na de bloemen overhandiging en felicitaties ging de wedstrijd verder;

De dubbel Thijs/Arjan ging verloren met 0-3 tegen Jelle/Gerko, maar daar zette Thijs toch ENTAC weer op voorsprong door zeer sterk van Herm te winnen.

Arjan streed voor wat hij waard was en dat resulteerde in de 3e gamewinst, maar kon verder niet op tegen de sterke Jelle (3-3)

In partij 7 kwamen hardhitters Tom en Gerko tegenover elkaar; zoals eerder was het wederom een spannende pot. Maar door de snelle start in de 5e game van Gerko stootte hij uiteindelijk door naar de overwinning.

Dit gold ook voor de wedstrijd van Thijs tegen Jelle; hoog niveau van beide heren resulteerde in een 5e game. Daar bleek Jelle nog net iets meer tactiek over te hebben en snelde snel naar een voorsprong in de 5e. Een time-out voor de Entaccer bracht helaas niet meer de overwinning en zo stond Hercules verder op voorsprong.

Tom kwam in zijn laatste wedstrijd toch nog een gemotiveerde Herm tegen, die in tegenstelling tot de heenwedstrijd nu wel won van Tom (3-6)

Gerko nam tegen Arjan in de laatste wedstrijd een snelle 0-2 voorsprong, maar Arjan kantelde langzaam de wedstrijd en sleepte met strijd en goede energie toch nog een 3-2 overwinning uit het vuur.

Hercules van harte gefeliciteerd en veel succes vognd seizoen in de 1e divisie!

ENTAC heeft a.s. zaterdag tegen TT Zwolle nog 3 puntjes nodig om zich definitief veilig te stellen om niet op de gevreesde 4e plek te eindigen.

20 Apr 2015

Terug
Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


LvcNRktJDU
Neem over; de letter op plaats; drie, een en vier