ENTAC boekt knappe zege op Amsterdamse studenten.

“Zonder ENTAC - kopman Thijs Smit 6-4 winst op degradant uit 1e divisie”

Met een aantal toeschouwers in de bar aan de Varviksweg in Enschede en verder stille ENTAC-zaal werd er door Joost Geesing, Tom Coenen en Arjan Schotmeijer een zwaarbevochten overwinning geboekt op Pieter Danes, Arco Visser en Dylan Kret.

Na 5 uur tafeltennis en 21 games boven de 10 (van de in totaal 42 gespeelde games) stond er een 6-4 overwinning voor ENTAC op papier.


Arjan startte tegen Pieter in een erg spannende wedstrijd. Zoals hierboven beschreven was dit de eerste wedstrijd die zo close was. En na veel ‘geknutsel’ van beide spelers ging Pieter er met een 1-3 overwinning vandoor.

Joost had als eerste Arco tegenover zich en de ENTACCER stond de eerste 2 games erg goed te spelen. Arco kwam in de 3e game wel iets terug, maar toch trok Joost aan het  langste eind (1-1)

In een ontzettende spannende 3e partij van de avond ging Dylan er met 13-15 winst in de 5e game er vandoor tegen Tom.

In de dubbel hadden de Enschedeërs op ‘safe’ gekozen voor de 2 rechtshandige spelers Tom en Arjan. En eigenlijk verrassend pakten zij volledig terecht met 3-1 de winst tegen Dylan en Pieter.

Nadien liepen de Amsterdammers wel uit naar een 2-4 voorsprong door overwinningen van Pieter op Joost (2-3)en van Dylan op Arjan (1-3).

ENTAC haakte toch weer aan door de 3-2 overwinning van Tom op Arco. Ook hier veel spanning; ondanks dat Arco een ‘tussengame’ liet lopen kon hij ook niet voorkomen dat Tom er met de overwinning vandoor ging.

Joost maakte zelfs weer gelijk door US-kopman Dylan met 11-9 in de 5e game te verslaan. Echt een hoogstaande wedstrijd wat echt meer publiek had verdiend.

Tom versloeg in wedstrijd 9 van de dag Pieter met 3-0. Tom bleef 3 games zijn eigen spel spelen en dreef Pieter zelfs tot volledige paniek. Een TOP-overwinning!

Maar zou ENTAC zelfs als team een overwinning kunnen boeken op de zeer sympathieke Amsterdammers?

Arjan en Arco maakten er ook weer een spannende wedstrijd van en ook deze pot eindigde in een 5-setter. Met zelfs matchpoints tegen sleepte Arjan toch de 6-4 overwinning uit het vuur door met 13-11 in de 5e te winnen.

Een blij ENTAC en een wat beduusd US gingen om half 11 aan de bier, fris, gehaktbal en hapjes!

Op naar volgende week met de verre uitwedstrijd naar Disnierats 2 uit Hoorn.

6-4 ENTAC 1 – US 1

4-6 Assen 1 – Disnierats 2

4-6 REGA 1 – Hilversum 3

 

Stand 2e divisie poule A:

  1. ENTAC 1              2-13
  2. Disnierats 2        2-13
  3. US 1                      2-11
  4. Hilversum 3       2-9
  5. Assen                   2-7
  6. REGA                    2-7


21 Sep 2015

Terug
Reactie van: Willy Haak (29 Sep 2015 09:32 pm)
Helaas konden wij niet langer blijven en zijn met de stand 2-4 weggegaan, maar toch top! dat jullie deze wedstrijd naar jullie kant hebben getrokken.

Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


imMFeCSxTR
Neem over; de letter op plaats; acht, een en acht