Zwaarbevochten zege van ENTAC 1 op Assen 1

ENTAC 1 startte deze week in dezelfde samenstelling als vorige week, toen in Hoorn de koppositie werd gepakt; Thijs Smit, Tom Coenen en Arjan Schotmeijer.

De promovendus uit Assen verscheen met Peter Zwama, Bob Eldering en Jan Meppelink achter de tafel.

Arjan kwam als eerste Peter tegen en kon hem alleen de 1e game ontfutselen. Maar de kopman uit Assen kwam nadien steeds beter in zijn spel en zette Assen op 0-1 voorsprong.

ENTAC-kopman Thijs speelde als eerste tegen Bob en wat een spannende pot werd het. De EnschedeŽr al strijdend tegen de af en toe onvoorspelbare Bob; met 11-9 in de 5e game had Thijs toch knap de 1-1 te pakken.

Wedstrijd nr. 3 werd weer een 5-setter en weer kwam Assen op voorsprong; Tom verloor diep in de 5e game van Jan.

Toch kwam ENTAC weer langszij; de 2-2 kwam op papier door een terechte overwinning in de dubbel van Thijs en Tom tegen Peter en Jan.

De strijd der kopmannen werd duidelijk beslist in het voordeel van Thijs en ENTAC kwam voor het eerst op voorsprong.

En die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en wederom werd er net zoals vorige week een sterke serie neergezet; ENTAC liep uit naar 7-2.

Tom versloeg Bob met 3-1 en in zijn laatste wedstrijd tegen Peter keek hij snel tegen een 0-2 achterstand aan. Toen het in game 3 ineens begon te lopen was er geen houden meer aan; met een sterke 3-2 overwinning boekte Tom vandaag 2 sterke overwinningen.

Thijs kwam in zijn laatste partij totaal niet in de problemen tegen Jan en blijf knap zijn ongeslagen status behouden!

Arjan versloeg op karakter in zijn 2e wedstrijd Jan. De 2 ‘oudjes’ kennen elkaar al heel wat jaren en deze wedstrijd werd ook diep in de 5e game beslist.

In de laatste wedstrijd van de dag kon Arjan geen echte potten breken tegen Bob en stond er na een zware strijd een 7-3 winst voor ENTAC op het scoreformulier.

ENTAC behoudt de koppositie in de 2e divisie groep A, maar ziet US een puntje dichterbij ‘sluipen’

Volgende week wordt de eerste helft afgesloten met de uitwedstrijd  naar Rega Nijkerk.

En niet te vergeten; supporters bedankt!! Het was gezellig druk aan de Varviksweg en goed om te zien dat er velen waren om ons aan te moedigen.

04 Oct 2015

Terug
Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


JSNYMfMXIO
Neem over; de letter op plaats; tien, vijf en zeven