ENTAC SLAAT AANVAL VAN DIRECTE CONCURRENT DISNIERATS 2 AF

ENTAC 1 en Disnierats 2 stonden de afgelopen seizoenen al wel vaker tegenover elkaar en altijd spannende potten gegarandeerd.

Voor ENTAC stonden vandaag Tom Coenen, Thijs Smit en Arjan Schotmeijer op het wedstrijdformulier en Disnierats had daar hun sterkste opstelling tegenover gezet; Marco van Elferen, Melanie Bierdrager en Martijn Weijers.

 

Tom en Marco beten het spits af. In de spannende eerste game werd het 9-9 en Marco haalde toen net wat eerder de finishlijn (9-11). Die voorsprong liet hij niet meer los en Tom kon niet meer aanhaken.

Na de 0-1 voor Disnierats was het Thijs die de gelijke stand weer op papier zette door Melanie op een 3-0 nederlaag te trakteren.

Arjan begon na zijn competitiepauze van 3 weken tegen Martijn; en dat was te merken. In 3 straight games zette Martijn Arjan opzij en een terechte 1-2 voorsprong voor Disnierats.

De dubbel Thijs/Tom versus Marco/Martijn werd de eerste mega spannende pot en was de opstelling steeds erg belangrijk. Bij een ENTAC voorsprong (2-1 in games en 7-4) nam Disnierats een belangrijke time-out en deed de wedstrijd doen kantelen. Een 5e game was het gevolg en in die 5e game nam Disnierats direct een voorsprong en gaf die niet meer uit handen (1-3). De aanval op de koppositie was nu echt ingezet door de ploeg uit Hoorn en virtueel stonden de ploegen nu gelijk aan kop.

Thijs liet ENTAC weer aanhaken door Marco met 3-1 te verslaan en was ‘the Battle’ tussen de 2 beste spelers van deze competitie weer beslist in Enschedees voordeel!

Toch breidde Disnierats de voorsprong weer verder uit naar 2-4 door de overwinning van Martijn op Tom. Tegen het dwingende spel van de speler uit Den Helder had Tom alleen in de 2e game iets in te brengen, maar kon daarmee de nederlaag niet voorkomen. 

Vanaf toen kwam de bekende spurt van ENTAC weer aanzetten; Arjan versloeg met zijn vechtmentaliteit Melanie met 3-0. En Thijs maakte met zijn hattrick weer compleet door ook met 3-0 te winnen en wel van Martijn. De 4-4 stond op papier en hoe zouden de 2 laatste wedstrijden verlopen?

De verrassing van de dag kwam op naam van Arjan die in partij 9 Marco versloeg met 3-0. In game 2 had hij ‘ietwat’ het geluk mee, maar over de gehele partij genomen kon hij dwingender spelen en kon die tactiek 3 games lang volhouden. En daar was de eerste voorsprong voor ENTAC vandaag!

In een spannende laatste pot sleepte Melanie uiteindelijk nog het gelijkspel uit het vuur door Tom met 1-3 te verslaan.

Supporters van ENTAC nog bedankt; het applaus was soms door de ramen heen te horen vanuit de kantine!

Nog 2 speelrondes; 21 november uit naar Assen en dan de laatste  op 28 november thuis tegen rode lantaarndrager REGA. Waar gaat dit eindigen voor ENTAC?? Wellicht naar de titel met promotie naar de 1e divisie?? We gaan er in ieder geval wel voor!!

08 Nov 2015

Terug
Reactie van: Willy (09 Nov 2015 03:03 pm)
Klasse gedaan. Spannende wedstrijd. Daar komen we voor.

Reactie van: Martijn (09 Nov 2015 01:21 pm)
Leuk stukje Arjan smile

Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


vvmdjoSrSy
Neem over; de letter op plaats; acht, drie en tien