ENTAC verliest in InterCup
 

Na in de 1e ronde met 4-1 gewonnen te hebben van het Duitse Brackel was ENTAC belandt in de hoofdronde van het Europese TT Inter-Cuptoernooi. Toen er op papier ook nog met 0-4 gewonnen werd van het Duitse Seligenstadt, kwam er in de 1/8 finale een uitwedstrijd naar Hongaarse Szeged uit de lotingskoker.

De mannen uit Enschede vertrokken zaterdagmorgen vroeg richting Budapest  om daar de rest van de dag deze mooie stad ook nog even te kunnen bezichtigen. Een mooie rondvaarttour op de Donau maakte daar onderdeel van uit.

Zondag 15 februari waren we intussen al aangekomen in Szeged om daar om 15.00 uur de wedstrijd te spelen. We kwamen al eerste aan in de kleine speelzaal en de Nederlandse vlag maakte direct indruk op ons! Helaas geen volkslied gehoord, maar dat mocht de pret niet drukken.   

Van het Hongaarse team hadden we nog niet eerder gehoord, maar achteraf had dat misschien wel gekund. De spelers van Szeged bleken voor ENTAC een maatje te groot en op de uitslag van 4-0 was niks op af te dingen.

Szeged speelt in de Hongaarse eredivisie om de 7e en 8e plek en voor hun doen was dat nu wat minder omdat ze met blessures van spelers waren opgescheept.

Thijs Smit speelde de eerste wedstrijd tegen hun eerste man Gabor Gerold (8e op de Hongaarse Ranglijst en tafeltennisprof van beroep).  Thijs kwam na een 2-0 achterstand pas goed in zijn spel en leek de wedstrijd te kantelen met winst in de 3e game. Gabor deed er met een uiterst gevarieerde service nog een schepje bovenop en de 3-1 winst was binnen.

Michel Offringa speelde de 2e wedstrijd tegen  Levente Lukacs. Michel werd met een 3-0 nederlaag naar de kant gestuurd door de zeer degelijk en vast spelende dr. Lukacs.

Datzelfde overkwam de op Europees niveau debuterende Arjan Schotmeijer tegen Ivan Vitsek. Met o.a. een paar wereldballen en –services van de Hongaar had Arjan totaal niks in te brengen.

De enige partij waar er wel kansen lagen was de dubbel van Thijs en Tom (Coenen) tegen Lukacs en Koszo. In de 4e game werden er helaas een aantal setpunten verspeeld en zo kwam er uiteindelijk een snelle 4-0 overwinning voor “Floratom Szeged AC Probart” op papier.

 

Dat we van tevoren  iets meer hadden kunnen weten over het niveau van Szeged kwam tijdens het afsluitende diner wel naar voren. Dit team had een aantal geleden seizoenen nog gespeeld in de ETTU-Cup tegen o.a. Westa (Wessem)  en Enjoy & Deploy. Van de ploeg uit Zoetermeer werd zelfs gewonnen door o.a.overwinningen van Gerold op Jan Zibrat en van Lukacs op Boris de Vries.

ENTAC 1 heeft een prachtig weekend gehad in Budapest en een ervaring rijker!

We zien zekers mogelijkheden om volgend jaar misschien wel weer deel te nemen aan TT Inter-Cup.

Nu 2 weken rust en op zaterdag 7 maart staat de volgende ‘nationale’ (uit)wedstrijd op het programma naar het Groningse GTTC.

 
17 Feb 2015

Terug
Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


oeJuUjuxGh
Neem over; de letter op plaats; twee, drie en tien