ENTAC wint derde editie Top-Teamtoernooi in Almelo

Tafeltennisvereniging Blauw Wit uit Almelo organiseerde dit jaar voor de 3e keer het Top Teams Cup toernooi. Dit toernooi is een goede opwarmer voor de competitie die volgende week van start gaat.

ENTAC was als titelverdediger weer aanwezig en was samen met de Toekomst ook weer favoriet voor de titel.

In de poule startten Thijs Smit, Tom Coenen en Arjan Schotmeijer tegen de oude bekenden uit Wierden; Effekt ’74. Het Almelose talent Lars Hubbelmeijer maakte het Tom en Thijs nog even moeilijk, maar uiteindelijk was er een duidelijke 6-0 overwinning.

Ook de 2e wedstrijd werd met 6-0 gewonnen tegen DTV ’84, uit Dalfsen, en zo werd de finale voor het 3e opeenvolgende jaar bereikt.

Daarin werd de strijd aangegaan met het Lochemse de Toekomst. Zij hadden in hun poule de Almelose verenigingen Trefhoek (6-0) en Blauw Wit (4-2) verslagen.

Gerben Otten, Frank Bruggeman en Tom Bleumink zijn afgelopen seizoen kampioen geworden in de 3e divisie en zijn tot op het bot gemotiveerd om opnieuw hun opwachting te maken in de landelijke 2e divisie.

De Enschedese mannen waren de gehele dag een hecht collectief en wonnen in de finale alle drie 1 wedstrijd. En stond er dus een gelijkspel op het scoreformulier. Het beslissende dubbel van Thijs en Arjan tegen Gerben en Frank moest de beslissing brengen wie de titel van 2015 in de wacht zou slepen.

Met 3 close games (3 x  11-9) sloegen Thijs en Arjan toe en mocht de wisselbeker mee naar Enschede genomen worden.

Blij met de titel was het nog lang onrustig en zeker erg gezellig in ‘de kroegkantine’ van Blauw Wit.

Voor ENTAC begint volgende week de competitie in de 2e divisie met een uitwedstrijd naar Hilversum en zal Joost Geesing ons team ook weer complementeren!

De week erna (19 sep) de eerste thuiswedstrijd aan de Varviksweg te Enschede om 17:30 uur tegen de gedoodverfde kampioen US Amsterdam.

Ook alvast een mededeling waard; ENTAC zal op zondag 18 oktober opnieuw hun opwachting in de Europese Intercup met een thuiswedstrijd tegen TURA Bremen.

07 Sep 2015

Terug
Reactie van: Schotje (09 Sep 2015 06:22 am)
Thanks nog naar de supporters Michel (ook voorzitter NTTB-Oost), Nikki en nichtje Anouk! smile

Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


uZPnV0UZZX
Neem over; de letter op plaats; tien, een en acht