ENTAC begint met 3 - 7 winst in Hilversum

In het altijd drukke en gezellige Hilversum startten vandaag Thijs Smit, Joost Geesing en Arjan Schotmeijer in de 2e divisie groep A tegen Hilversum 3. Vierde speler Tom Coenen moest helaas ziek afhaken, maar was wel aanwezig in de mediastad; Chapeau!

Hilversum 3 speelde vandaag met de jonkies Max Koopman, Frank vd Wurff en routinier Hans den Blanken. Andere teamgenoten zijn Donald Hessing en Vincente del Priore.

 

Max trad in de Hilversumse Arena als eerste aan tegen Arjan. Net zoals een jaar geleden kon Arjan de druk er goed op houden en was hij in drie games heer en meester (0-1)

Trainingsmaatjes Frank en Joost stonden in de 2e wedstrijd tegenover elkaar en die partij mondde uit in een 5 games. Joost kon helaas niet doordrukken en liet Frank ontsnappen (1-1)

In de 3e partij van de dag kwam Hans tegen Thijs achter de tafel. De eerste 2 games werden nog keurig verdeeld , maar Thijs kon door eigen initiatief de verdere wedstrijd naar zich toehalen.

Deze tactiek was ook goed te zien in de dubbel Max/Frank tegen Thijs/Joost. Het Enschedese duo moest echt weer aan elkaar wennen. Maar in game 5 werd toch duidelijk dat wanneer de mannen allebei ‘vrij’ konden spelen de overwinning niet in het geding hoeft te komen. 

Na de dubbel speelde Frank tegen Arjan en ook die partij sleepte de Amsterdammer met ‘bluf’ uit het vuur. Arjan kon de focus net niet lang genoeg vasthouden en Frank won game 5 met 11-9; tussenstand 2-3.

Een jaar geleden was dit ook de tussenstand tussen beide teams en ook toen speelden Max en Thijs tegen elkaar. Het jonkie stuntte toen door een 0-2 achterstand nog om te buigen naar een overwinning, maar dit keer won Thijs met 1-3. Wederom door goed eigen spel en goede omschakelingen m.b.t. de plastic bal zette Thijs ENTAC op een 2-4 voorsprong.

Joost zette ENTAC op een 2-5 voorsprong door Hans knap in 5 games te verslaan. En ook kwam de 2-6 op papier door de winst van Thijs op Frank.

In de 6e partij die over de volle 5 games werd gespeeld kwam Arjan op een 0-2 achterstand tegen Hans, maar vond gelukkig wel de focus om weer terug om terug te komen in de wedstrijd. Helaas was de eindstreep net iets te ver weg en ging Hans er met een 11-8 winst in de 5e game met de overwinning er vandoor.

Joost zette een prima 3-7 overwinning op papier door in de laatste wedstrijd max met 1-3 te verslaan.

Een goede start in Hilversum en op naar de eerste thuiswedstrijd volgende week tegen US 1 uit Amsterdam. Zij wonnen ook hun eerste wedstrijd met 7-3 tegen ttv Assen.

 

13 Sep 2015

Terug
Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


VTOpKYrULB
Neem over; de letter op plaats; zes, acht en een