ENTAC 1 wint in Assen en behoudt koppositie.
 

ENTAC 1 speelde, afgelopen zaterdag, een uitwedstrijd tegen Assen 1. Thuis was een zwaar bevochten 7-3 overwinning behaald en deze wedstrijd beloofde mogelijk nog lastiger te worden door het spelen op vreemde bodem tegen een opponent die in felle degradatiestrijd is verwikkeld.

Joost Geesing begon tegen Bob Eldering en deze openingswedstrijd werd meteen een kraker. De eerste game werd binnengesleept door Geesing na een 9-5 achterstand. Daarna had hij twee games weinig in te brengen. Pas in de slotfase van de vierde game vond hij de tactische zet die nodig was om de wedstrijd te doen kantelen. Na twee matchpoints weggewerkt te hebben, werd de 5e game meteen een voorsprong opgebouwd en niet meer weggegeven.

Tom Coenen won vervolgens gedecideerd met 3-0 van Peter Zwama door dicht bij tafel met zeer direct spel de tegenstander te ontregelen.

Thijs Smit had het na een 2-0 voorsprong even moeilijk tegen Jan Meppelink, maar een kleine spelwijziging was voldoende om de vierde game en daarmee de wedstrijd met groot gemak naar zich toe te trekken. Tussenstand 0-3.

In het dubbel wisten Smit/Geesing te overtuigen tegen het sterke duo Meppelink/Zwama. Tweemaal werd een achterstand weggewerkt in de game, waarna een terechte 3-0 op het scorebord verscheen.

Met een 0-4 tussenstand leek het een mooie middag te worden in Assen voor de Enschedese koploper, maar bij Geesing kwam er zand in de motor vanaf de 3e game tegen Zwama. Na twee goede games werd Zwama steeds vaster en dominanter. Geesing kon geen antwoord meer vinden, mede door enkele onfortuinlijke punten in de 5e game.

Vervolgens had ook Smit het zeer lastig tegen Eldering. Smit leek meerdere keren het spel van de Drent voldoende te kunnen ontregelen, maar steeds kwam even later weer een passend antwoord. In een wedstrijd die twee kanten op kon vallen, was het uiteindelijk Smit die met 10-12 in de beslissende game de bezoekers op een 1-5 voorsprong zette.

Coenen begon hierna zeer voortvarend tegen Meppelink, maar kon na winst in de eerste game niet doordrukken. Vooral doordat hij iedere game een zwakke serie kende, was het Meppelink die het 2e punt voor Assen liet noteren. Tussenstand 2-5.

Aan kopman Smit was het dus de taak om de overwinning in Assen veilig te stellen. In zijn wedstrijd tegen Zwama was laatstgenoemde niet stabiel genoeg om de beste speler in deze competitie echt lastig te maken. Met een 3-0 overwinning werd het 6e punt gescoord.

Geesing drukte vervolgens met erg veel moeite door tegen Meppelink. De eerste en derde game werden eenvoudig binnengehaald, maar in game twee en vier ging het allemaal erg moeizaam. Met doorzettingsvermogen en hulp van het net kon een 5e game worden voorkomen.

In de laatste wedstrijd van de dag mocht Coenen proberen om Eldering op een derde nederlaag te trakteren. In een kraker van jewelste die opnieuw twee kanten op kon vallen, was de ongelukkige Bob Eldering opnieuw degene die aan het kortste eind trok. In een wedstrijd met hoge servicedruk van beide kanten kwam Coenen knap terug in de 5e game om met 11-13 de pot naar zich toe te trekken. Eindstand 2-8.

22 Nov 2015

Terug
Reactie toevoegen:
Naam:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 


VxqdSQNOvG
Neem over; de letter op plaats; vier, negen en een